Výhody plachtových skladovacích hal

Jaké výhody nabízí plachtové haly? 4 příklady použití

 

Plachtová hala je jedním ze způsobů, jak rychle a levně vyřešit nedostatek krytých prostor. Všude, kde dochází k sezónním výkyvům zásob jako například v zemědělství, nebo při hromadných jednorázových akcích najde plachtová hala své uplatnění.

Kromě ochrany před povětrnostními vlivy nabízí plachtová hala také univerzální možnosti případných rozšíření, bez velkých investic do trvalé výstavby. To platí dvojnásob v případě pronájmu haly, což je v mnoha případech preferovaná ekonomická varianta.

 

Výhody plachtových skladovacích hal

  • Rychlá instalace (1-2 dny) bez stavebního povolení
  • Nejsou nutné stavební úpravy ani betonové základy
  • Vhodné pro celoroční provoz, splňující požární bezpečnost
  • Pevná konstrukce s odolností vůči větru do rychlosti 100 km/h
  • Rozměry na míru díky modulární konstrukci (š: 10‑40 m, v: 4 m, d: po 5 m)
  • Široká nabídka příslušenství (klimatizace, osvětlení, podlahy, …)
  • Bez bočních stěn možné využít jako stánky na prodejních výstavách
  • Nízká pořizovací cena s možností výhodného pronájmu (již od 85 Kč/m2 za měsíc)

 

Proč se plachtovým halám říká montované?

Protože se každá plachtová hala se skládá z montované konstrukce a pevně vypnuté technické textilie z PVC o gramáži 650 - 990 g/m2. Kovová konstrukce je samonosná a její konstrukční prvky jsou povrchově upravené proti korozi.

Střecha skladové haly může být sedlová nebo oblouková, nicméně sedlové střechy plachtových hal nabízí lepší využití vnitřního prostoru a snazší instalaci. Montáž a provoz skladové haly je velmi nenáročný, stejně jako rozebrání a přemístění na novou lokaci.

 

Příklady použití skladovacích hal

Univerzální zaměření plachtových hal nabízí široké možnosti jejich uplatnění. Ať již v uvedeném zemědělství, na prodejních výstavách, jako dočasná parkoviště, suché sklady nebo zastřešená sportoviště.

 

Podívejte se s námi na 4 různé příklady použití.

1.   Krytý zemědělský seník

Plachtové haly často využívají farmáři, kteří v sezóně potřebují krátkodobý suchý sklad pro uskladnění sena před jeho prodejem nebo převozem. V tomto příkladě se používá montovaná hala včetně bočních stěn. Pod balíky sena se obvykle umisťují pouze palety, aby se zabránilo provlhnutí sena od země.

 

2.   Krytý přístřešek pro zvířata

Velmi často využíván pro zazimování koní či menších hospodářských zvířat, která z různých důvodů nelze přemístit do vnitřních prostor. V případě potřeby lze snadno plachtovou halu dovybavit elektrickým či plynovým topením, stejně jako vytápěním na lehké topné oleje.

 

3.   Přístřešek pro zakrytí techniky a strojů

Plachtovou halu lze použít jako dodatečnou garáž pro uskladnění strojů a techniky. Největší z nabízeným hal v našem sortimentu, tedy šroubovanou halu se šířkou 40 m, lze použít i jako kryté parkoviště pro různé veřejné akce stejně jako dočasné sportoviště.

 

4.   Prodejní stánek na výstavě

Velmi snadno lze plachtovou halu proměnit v profesionální prodejní stánek. Nabízíme široké příslušenství od osvětlení přes vnitřní dekorativní stěny a kazetové podlahy až po křesla, stoly a další mobiliář.

 

 

Zajímá vás, zda by plachtová hala vyřešila i vaši situaci? Kontaktujte nás a nezávazně zhodnoťme, která hala by pro vás byla ideální a zda se vám vyplatí její nákup nebo pronájem.

CTA-poptavka

Zpět do obchodu