Zemědělské plachtové haly

Plachtová hala je jedním ze způsobů, jak rychle a levně vyřešit nedostatek krytých prostor. Naše mobilní haly vynikají kvalitním zpracováním i flexibilitou a v naší standardní nabídce najdete k dlouhodobému pronájmu lehké montované haly o šířce 10, 12 či 15 metrů a nabízíme i plachtovou halu se šroubovanou konstrukcí se šířkou 20 nebo 40 metrů. Oba tyto typy hal jsou 4 metry vysoké a jsou tudíž vhodné nejen pro chov dobytka, ale i pro skladování zboží.

Kromě ochrany před povětrnostními vlivy je další z mnoha výhod plachtových hal také možnost univerzálního rozšíření, což zajišťuje vysokou variabilitu prostoru, která není skoro vůbec ekonomicky náročná. Případné rozšíření je možné vždy po 5 metrech.

Jaké jsou výhody plachtových hal?

Bezpochyby největší výhodou těchto hal je to, že na rozdíl od budov nejsou trvalé. Lze je kdykoliv znovu složit a uvolnit tak prostor pod nimi. Na druhou stranu, je můžete využívat po dobu nejen několika měsíců, ale například i několika let. Tyto haly jsou také téměř bezúdržbové, jejich instalace je rychlá a náklady na pronájem jsou minimální oproti výstavbě celé nové kamenné budovy.

Jaké využití mají plachtové haly v zemědělství?

1.   Zemědělský seník

Plachtové haly jsou často využívány v zemědělství. V sezóně je potřeba využití suchých skladů pro uskladnění sena před jeho prodejem nebo převozem. Aby se zabránilo provlhnutí sena odspodu, umisťují se pod balíky sena obvykle palety.

2.   Uskladnění pro zemědělské plodiny

Naše haly jsou i alternativní možností pro skladování zemědělských plodin, jako je například kukuřice, pšenice a další obilniny. Prevence proti provlhnutí se zde řeší stejným způsobem jako u sena. 

3.   Přístřešek pro zvířata

Velmi často využíván pro zazimování koní či menších hospodářských zvířat, která z různých důvodů nelze přemístit do vnitřních prostor. Využívá se ovšem i pouze jako přístřešek pro dobytek (ovce, skot) v případě nestálého počasí. V případě potřeby lze snadno plachtovou halu dovybavit elektrickým či plynovým topením, stejně jako vytápěním na lehké topné oleje.

4.   Uskladnění zemědělské techniky a strojů

Plachtovou halu lze použít jako dodatečnou garáž pro uskladnění strojů a techniky. Největší z nabízeným hal v našem sortimentu, tedy šroubovanou halu se šířkou 40 m, lze použít i jako kryté parkoviště.

 

 plachtová hala - 40x4m

Plachtová hala - 40x4m 

 

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat ZDE

Zpět do obchodu